Hei !
Tenkte jeg skulle dele med dere en oppskrift på tyrkiske rundstykker, de kan brukes ved siden av all mat. Noen ganger spiser jeg kun et rundstykke med drikke ved siden av, det holder i massevis fordi de er så mettende.
OPPSKRIFT
50 gr gjær
1 dl melk
1 dl naturell youghurt
1 eggehvite ( gjem plommen til senere)
1 dl olje
Ca. 600 gr hvetemel
FYLL
2 ss youghurt
2 ss olje
sesam
2 dl fetaost
TILBEREDNING
Varm melken lunken og tilsett gjæren. Bland i øvrige ingredienser. Deigen skal heves ca 1 time.
Alle ingredienser til fyllet blandes sammen.
Når deigen er ferdig hevet, lager du boller av de. Putt fyllet inni hver av de og “lukk” igjen bollene. La de igjen heve ca 30 minutter, pensle så bollene med egget og ha på sesamfrøene. Stekes 200 grader i ca 15 minutter.
Afiyet olsun
Send gjerne mail på : storyofmylife6@hotmail
Instagram : story_of_my_life3148
Facebook HER