Liver er ikke enkelt å leve… DEL 2(siste del) + Mine planer for sommeren

God morgen !!

Du kan lese del 1 HER

2 dager etter jeg kom til Norge, våknet jeg med sår hals. Sår hals i seg selv, er jo ikke uvanlig å ha. Men jeg hadde også sår hals i desember og februar, og det er ikke vanlig for meg. Jeg har før det ikke hatt sår hals på mange mange år, husker ikke engang når siste gang var.

Derfor ble jeg urolig, og min sykdomsangst ble igjen vekket til liv… Kreft kom opp som årsak til min såre hals. Alltid når jeg blir syk, tenker jeg det værste. Det er så utrolig slitsomt. De som ikke har angst, kan ikke sette seg inn i hvordan det føles. Det føles helt grusomt å tenke at jeg har kreft, og at jeg dør snart. For min dødsangst starter også da.

Jeg prøvde å tenke at det var en vanlig sår hals kun, og at det skulle gå over i løpet av noen få dager. Men det gikk «aldri» over.

Jeg bestilte time for covid-test, og den var negativ. Hørtes sikkert rart ut, men jeg håpet den skulle være positiv, for da hadde jeg en grunn til min såre hals.

Jeg gikk etter 1 uke til fastlegen og ba om en streptokokk-test og en CRP-test, for å sjekke om jeg hadde infeksjon. Men neida, jeg fikk IKKE ta slike tester der og da, det var slutt med sånne drop-in timer. Så jeg fikk beskjed om å bestille time. Jeg kjente panikken kom, jeg ville ha test NÅ. Ikke om ei uke. Å gå slik å vente, gjør meg så psykisk syk og i ubalanse.

Så det ble ingen bestilling av time….

På den trettende dagen, våknet jeg faktisk uten sår hals, gud jeg ble så glad. Da tenkte jeg at OM det hadde vært kreft, så tar vel ikke kreften pause. Når man først har begynt å få smerter pga kreft, så hadde vel smertene fortsatt tenkte jeg. I hvertfall så beroliget jeg meg selv med det…. Og bank i bordet, har ikke hatt sår hals på 1 uke nå, så håper det vedvarer !!

Men må si jeg har virkelig denne gang ikke har lagt meg ned og deppa i sengen av denne panikken med sår hals, noe jeg pleier å gjøre om jeg har slik dødsangst/panikkangst.

Innimellom disse tankene, har jeg stått på med førerkortet. Jeg har lest og lest på teori, tatt hundrevis av tester på nett. Jeg har også hatt kjøretimer og førstehjelps-kurs på skolen, jeg har virkelig stått på. Jeg klapper meg selv på skulderen, jeg er så stolt av meg selv. Jeg har ikke gitt opp denne gangen, uansett hvor mye jeg har gråtet og vært redd. Jeg VIL ha førerkort nå, så det er bare å stå på, for innen september skal jeg ha det, det er mitt mål.

Hadde teoriprøve på Statens Vegvesen en uke siden, dessverre strøk jeg. MEN jeg hadde kun EN feil for mye, og igjen veldig stolt av meg selv. Aldri….aldri hadde jeg trodd at JEG skulle klare så mange spørsmål, det har aldri skjedd før. Så derfor denne gangen har jeg tro på at lappen snart er i boks for meg også. Ny teoriprøve-tid nærmer seg, så vær snill å be for meg at denne gangen klarer jeg det. Jeg må bare…..

—————————————-

Så, jeg har kort fortalt hatt MYE å slitt med siden jeg kom fra Tyrkia. Men jeg har kommet meg igjennom alt sammen gudskjelov. Sitter igjen med en god følelse, og det er det som teller….

—————————————-

Planene mine videre denne sommeren…

 • Få førerkort.
 • Kjøpe bil.
 • Reiser 19.juli tilbake til min leilighet i Tyrkia, men denne gangen med min kjære bestevenninne Jannicke. Blir en liten ferie med henne, gleder meg veldig.
 • Starte på «Mysimba» slankemiddel 1.august.

Dette er mine planer for sommeren, hva er dine ? Legg gjerne igjen en kommentar, er så koselig å lese.

Her er et bilde fra min gåtur i går, elsker å ta bilder av naturen….
——————————————-

Ønsker du å få varsel når jeg poster innlegg, følg meg gjerne på Facebook HER

Send meg gjerne mail: [email protected]

 

#psykiskhelse #angst #dødsangst #sykdomsangst #førerkort #nybil #mysimba #vektnedgang

Lavkarbo-lunsj/frokost + Oppstart av «slankemiddelet» Mysimba

 1. Hei !!

Må begynne dette innlegget med å skrive at ALLE er bra nok, uansett hva de veier. Men vi alle er forskjellige når det kommer til trivsel med seg selv. Og som alle vet, så er trivsel med seg selv veldig viktig.

———————————————

Jeg sliter med overvekt, derfor har jeg nå tatt tak i min livsstil. Jeg trives overhode ikke med min vekt idag, føler meg ikke komfortabel i det hele tatt.

Jeg har høyt blodtrykk, grunnet jeg har veldig stress inni meg. Og når man har høyt blodtrykk, blir ikke det bedre av å leve usunt pluss å ha endel mer kilo enn man behøver.

Jeg prøver å leve sunt, men ikke alltid like lett. Jeg har diverse angst-diagnoser, og da er det lett med over-spising/trøste-spising også. Jeg sover heller ikke mye om natten, og da er veien til usunn mat veldig kort for meg dessverre.

Jeg skal fra 1.august begynne på en medisin som heter «Mysimba», som man må ha på resept. Gleder meg til oppstart på den, da jeg har lest at enkelte går ned veldig mye med de. Man mister søtsuget, og man blir mye fortere mett. Men med denne medisinen som mange andre medisiner, så kan man få bivirkninger. Noen har veldig kvalme, oppkast, hodepine, svimmel osv, men det stopper etter ca 1-2 uker. Og ikke alle får bivirkninger, så får håpe jeg får minst mulig av det. Men man har aldri en garanti på hvordan man vil reagere… Tar det som det kommer jeg, enkelt og greit !

Her er min lunch i dag…..

 • Ost
 • Agurk
 • Tomat
 • Salami
 • Egg
 • Bacon

En lunch bestående av veldig lite karbohydrater, sunn og god med andre ord.

———————————————

Send meg gjerne mail : [email protected]

Ønsker du å få varsel når jeg poster et innlegg, følg meg på Facebook HER

 

#vektnedgang #helse #psykiskhelse #mysimba

 

 

Bildedryss + Naturen, en sunn rus…

Hei og god kveld !!

Tenkte jeg ville dele et positivt innlegg nå, ikke kun fokusere på det negative i mitt liv.

Jeg elsker å gå tur, kunne gått tur 24/7 om det hadde vært mulig. Jeg får en spesiell indre ro av å gå turer, og det gjør meg både glad og rolig. Men dessverre så er det så mye som stopper meg fra å kunne gjøre det. Deriblant min redsel for absolutt alt dessverre.

Jeg er redd for å gå alene, redd for flått om jeg går i skog, redd for orm, redd for å få angst når jeg går alene, redd for å få hjerteinfarkt og slag da jeg er alene hjemmefra….ja som dere ser så er jeg redd for det meste, og da er det ikke lett å kunne gå på tur om ingen er med meg.

Men gudskjelov så har jeg verdens beste venninne som også liker å gå tur, så vi går tur når hun orker. Hun jobber mye, så ikke alltid hennes energi er på topp da arbeidsdagen hennes er over. Noe som er veldig forståelig.

I går gikk vi til vårt favoritt-sted, et sted som blir kalt «Utsikten». Det ligger på et sted som heter «Hauerseter». En fin tur, med mye stigning på veien dit, og da vi kommer frem er det en flott gapahuk der som er så koselig. Muligheter for å grille er det også der, da de har laget et egnet sted for det.

Deler her noen bilder fra veien dit, fra selve plassen. Håper dere liker det….

// CHRIS

——————————————

Send meg gjerne mail : [email protected]

Ønsker du å få varsel når jeg poster et innlegg, følg meg gjerne på Facebook HER

 

#psykiskhelse #topptur #tur #natur #skogogmark #hauerseter

Livet er ikke enkelt å leve… – DEL 1

Hei igjen !!

Jeg er inneforstått med at livet har både gode dager og mindre gode dager, oppturer og nedturer. Sånn er det vel for alle mennesker vil jeg tro…

Men mitt liv er fullt av mindre gode dager, mye mer enn hva normalt er.

Da jeg skrev mitt siste innlegg, hadde jeg begynt på de samme mindre gode dagene igjen. Jeg var så glad, så positiv….en stund.

Hadde et stort håp om at endelig så var jeg på vei til å bli som alle andre igjen, med et liv som har flest gode dager. Jeg hadde faktisk smilt og vært glad i nesten 1 måned i strekk, noe som ikke har skjedd på de siste 8 årene….etter min kjære mamma døde.

Men nei, igjen så våknet jeg en dag med full av uro. Uro og angst som igjen hadde våknet til liv. Og også depresjonen kunne jeg igjen føle på, skulle visst ikke få lenge fri fra den heller…

På dette tidspunkt da jeg skrev mitt siste innlegg, var jeg i Tyrkia i leiligheten som jeg har langtidsleie på. Når jeg blir slik, vil jeg hjem. Så da bestilte jeg meg billett med engang, og reiste hjem til Norge kun 2 dager etterpå.

Det var godt å komme hjem, hjem til mitt pene hus og min sønn….og min bestevenninne Jannicke, som alltid er der for meg. Og som alltid får meg i godt humør.

Men som skrevet før, er angsten min 100 ganger værre her i Norge enn hva den er i Tyrkia. Så uansett om jeg er hjemme nå, er jeg absolutt ikke i god form. Men hva gjør man da, når en har fått en ny fastlege som er totalt motsatt av den gode fine legen jeg hadde før ? Som jeg føler ikke forstår meg i det hele tatt, og som absolutt ikke går samme vei med tanke på behandling etc som min forrige lege gjorde… Det føles helt utgjort alt, en desperat følelse jeg nå har innvendig som jeg føler tar livet av meg snart.

Kommer mer om hva som har skjedd siden jeg kom hjem, i neste innlegg.

// CHRIS

————————————————-

Send meg gjerne mail : [email protected]

Ønsker du varsel når det kommer nytt innlegg, følg meg gjerne på Facebook HER

 

#psykiskhelse #helse #ptsd #angst #panikkangst #angstanfall