VIDEO + Røverkjøp + Stor handledag + Billig tips til skadet hår

Hei og god kveld !

Jeg handler meg aldri noe som helst, klær husker jeg ikke sist jeg kjøpte meg. Og her i Tyrkia har jeg vært heldig og fått mye inventar gratis, kun kjøpt enkelte ting selv…..og da meget billig. 

Jeg er medlem i en gruppe på Facebook som er en salgsgruppe for expats i Marmaris, der kan man gjøre store varp. Også mye som gis bort. Har sett mye fint og billig, men har aldri kjøpt noe fordi jeg er meget sjenert da det kommer til å snakke med fremmede. Og de som selger er engelske stort sett, og engelske damer/jenter er kjent for å ikke være spesielt stille og sjenerte av seg haha. Ikke vondt ment for de er meget inkluderende og høflige, men Jan bli fir mye for meg med min angst.

Mitt fine nye sett i kjeramikk…

Men for 3 dager siden var det ei dame som skulle selge ett kjeramikk-sett. Brødboks, dip-holdet, pizza-fat og en bolle. Alt det skulle hun ha kun 60 lira for, og da måtte jeg bare slå til. Det så veldig pent ut og jeg har ønsket meg brødboks her. Så vi avtalte å møtes i Armutalan kl 12. jeg møtte opp nervøs som bare det ca 15 minutter før. Men gudskjelov så kom det ei annen dame også, og hun kjenner jeg fra før. Så da var jeg ikke engstelig lenger, så vi snakket om alt ig ingenting. Damen jeg skulle kjøpe tingene av kom, og jeg fikk sjokk. Ble nesten flau jeg, for det hun solgte var så nydelig og så stort. Fatter ikke at hun kun skulle ha 60 lira for dette. Så jeg gjorde et skikkelig røverkjøp kan jeg si dere!

——————————————-

Denne er til forskjellige sminke, oppbevaring…
God lebepomade…
Pudder…
Denne vet jeg ikke hva heter, men man bruker den å tar utover foundationen…
Balsam-spray man bruker etter man har skylt ut sjampo og balsam…

Jeg skrev i forrige innlegg at jeg hadde vært og handlet på en butikk som heter «Gratis», som det er så mye billig sminke kremer og alt til kroppen. Så her fikk jeg også mye billig. Alt dette for kun 50 lira, så ennå et røverkjøp. Dagen i dag har jeg røvet rundt og fått mye billig hahaha. Gøy med sånne dager da man får så mye for pengene….

——————————————-

Har du skadet hår ? Mitt er helt forferdelig ! Da må du følge med på neste innlegg, som kommer i morgen. Jeg får ikke vist dere i dag, da jeg ikke er ferdig å «teste» produktet ennå. Jeg har tatt før-bilder idag, og skal ta etter-bilde i morgen. Det er IKKE et vanlig hårprodukt, det er faktisk av mat håret mitt skal bli bra. Så følg med i morgen…

——————————————

Send gjerne mail: [email protected]

Ønsker du varsel når jeg poster innlegg eller går LIVE, «lik» Facebook-siden HER

VIDEO + En snartur på stranda + Våknet til ferdig frokost…

Hei alle fininger !!

Stranden…
Stranden…

Jeg tror seriøst at jeg kommer til å dø av for lite søvn, det er absolutt ikke bra å ikke sove normalt. Det gjør ikke bare noe med trøttheten, men det faktisk urøver hele mekanismen i kroppen og hjernen. Altså OM jeg i det hele ratt sovner, så er det kanskje 1,5 time. Så våkner jeg, og sovner etter kanskje en time eller to. Sånn går det hver eneste natt, jeg blir rar snart. Virkelig jeg holder ikke ut !!! 

Gozleme….

Hvertfall da klokken var 9.30, våknet jeg av at noen ropte «Chris abla neredesin». Som betyr «Chris søster hvor er du». Det var den snille nabokona, som ropte på meg. Jeg gikk på verandaen og der stod hun på sin, og sa at frokosten var ferdig så jeg skulle få den inn til meg. Altså herregud hvor heldig jeg har vært med naboer, får ikke sagt det nye nok….men jeg er evig takknemlig for dem alle.

Så jeg fikk «Gøzleme»(skrives ikke sånn, men bloggen lar meg ikke skrive tyrkiske bokstaver av en eller annen grunn. Og det irriterer meg, da jeg skrive-perfeksjonist. MÅ ha rettskrivningen i orden). Dette er yufka-deig(tror jeg), med fetaost, urter og krydder inni. Og veldig sterk, elsker den. Og ett glass med Fanta fikk jeg. Var en god frokost å våkne til, fikk stått opp i normal tid også faktisk.

Ryddet og vasket opp her hjemme, så dro jeg til de jeg leide hos før og tok en te og skravlet litt med de. Derfra måtte jeg dra kl 11.45, da jeg hadde avtale om å møte ei engelsk dame som bor her. Hadde avtalt å kjøpe noe av henne, og hva jeg kjøpte lager jeg et eget innlegg på. Så det ikke blir så mye forskjellig i ett og samme innlegg.

Etter dette dro jeg å kjøpte meg fersk kylling hos slakteren, beste kyllingen jeg får. Godt stekt og sprøtt skinn, og verdens beste krydder får jeg også med. Så ble det litt handel på Carrefour, av matvarer. 
 

Da jeg kom hjem, hadde jeg hodepine så tenkte legge meg litt. Men isteden pakket jeg bag’n min å dro på stranda. Slo ihjel 2 timer der, før jeg dro derfra.

På veien hjem, kjørte jeg forbi en butikk som heter «Gratis» faktisk. Men det ordet har ikke samme mening som det norske, men allikevel kunne det hatt det. For det er altså så billig der, og alltid over 50% rabatt. Og litt til om man har bonuskort der, som jeg har. Så ble litt handling der også, det skal jeg også vise dere i eget innlegg så følg med…

——————————————-

Send gjerne mail: [email protected]

Ønsker du varsel når jeg poster innlegg ig går LIVE, «lik» Facebook-siden HER

Fikk koselig besøk i kveld…

Atter en dag er snart over, og spenningen er til å ta og føle på blandt oss alle her i Tyrkia nå tenker jeg. For i morgen får vi vite hva som skjer angående portforbud, åpning, restriksjoner etc… Ikke lenge igjen nå, håper og tror de åpner opp alt i morgen.

I kveldingen dag kjedet jeg meg sånn, at jeg skrev til de jeg leier hos at jeg hadde kaffen klar. Følte for å skravle litt om alt og ingenting, kjedsomheten tar livet av meg snart tror jeg.

Litt lei meg har jeg vært idag også, kan ikke sette fingeren på hvorfor. Men sånn er det mange ganger med meg, tristheten bare kommer. Og når den kommer så kommer også tårene…. Det er håpløst å ha det sånn, og ikke blir jeg bra psykisk heller ser det ut til. Skulke vært hos psykologen igjen også da det er over 1 uke siden jeg var der, men er så lei av å måtte betale for noe som ikke er min skyld. Så jeg har lyst å spare litt penger nå, så jeg venter et par uker tenker jeg… 

Men de jeg leier hos kom, og jeg fikk «tømt» meg med alt jeg har innvendig. Og det er så god følelse jeg sitter igjen med da. Og å vite at de bryr seg på en oppriktig måte, er også veldig godt å vite. Jeg føler meg på ekte at jeg er en av familien. Bodd i denne bygningen nå i 1,5 pr, aldri noe problem og jeg føler hele tiden at de bryr seg om mitt ve og vel.

Jeg hadde stekt hjemmelagede mini-pannekaker som jeg serverte, og jeg ga de vannmelon. Koste oss masse i 3 timer….

——————————————

Send gjerne mail: [email protected]

Ønsker du varsel når jeg poster innlegg og går LIVE, «lik» Facebook-siden HER

VIDEO + Min koselige balkong

Jeg sitter mye på balkongen, så for meg er det viktig å gjøre den koselig.

Solen forsvinner fra min balkong tidlig, ca 10 er den borte. Det er både bra og dårlig. Enkelte dager skulle jeg ønsket den var lenger så jeg kunne solt meg litt, om jeg ikke ønsker å gå på stranda eller til et basseng. Men da hadde temperaturen vært umenneskelig også, men da hadde jeg kunnet tatt kald dusj innimellom. 

Men alt i alt er det mye bedre solen forsvinner tidlig, for da har jeg mulighet til å sitte her hele dagen om jeg allikevel skal være hjemme. Bedre å sitte ute å få frisk luft, enn å sitte inne syns jeg.

Her i Tyrkia lever jeg annerledes enn i Norge, her bruker jeg det jeg har av møbler. Uansett om de «matcher» eller ikke, gjør det beste utav situasjonen og av hva jeg har. Gidder ikke kjøpe dyre flotte møbler her, ingen vits. 

Men jeg er mer enn fornøyd med «stilen» min her, syns jeg har fått det koselig av lite. 

Som skrevet så er jeg så glad i blomster og planter, så det er et «must have» her på balkongen min. Og nå som de alle blomstrer og det kommer grønnsaker, er det ennå mer kos å sitte ute. Det blir som en liten grønnsakshage for meg…

Jeg kommer til å kjøpe noen små blomster-lykter til balkongen, og jeg vil også kjøpe en lys-lenke. Da blir det utrolig koselig på kvelden.

—————————————-

Send gjerne mail: [email protected]

Ønsker du varsel når jeg poster innlegg eller går LIVE, «lik» Facebook-siden HER

Kylling-gryte med bulgur-ris, gårdsdagens middag…

Ny dag nye muligheter heter det visst, men ikke lett å se nye muligheter innenfor 4 vegger hahaha !

Er så spent på morgendagen, da vi får nye opplysninger fra myndighetene her. Da får bi vite om vi fortsatt har restriksjoner eller ikke. Noen restriksjoner blir det helt sikkert fortsatt, men hva det blir aner foreløpig ingen her. Blir det fortsatt så vi har portforbud om natten? Åpnes restauranter og barer? Ja alt dette får vi vite i morgen, og det gleder jeg meg til…

Jeg har totalt gått tom for ideer når det kommer til hva jeg skal lage til alle måltider. Også vil jeg det skal være Sundt, da jeg vil gå ned noen kilo etter vinterens portforbud og masse inntak av usunne ting. 

Igår ble det kylling-gryte med bulgur-ris til, er ikke sundt pga risen, men bedre enn ingenting. 

Dårlig bilde, men ble veldig godt…

KYLLINGGRYTE MED BULGUR

 • Kylling
 • Hvitløk
 • Løk
 • Krydder

Stekte alt i sammen i panna.

Bulgur ris

 • Vann
 • Buljong-terning
 • Chilliflak
 • Bulgur
 • Tomat

Kok opp vann og buljong og chilliflak, tilsett risen og kok til nesten ferdig. Tilsett oppskjætt stor tomat, la dette koke sammen til alt er ferdig. Ta av platen og sett på lokk.

Sett kylling-gryten på platen igjen og varm den. 

Vipps så har du en enkel, rask og god middag.

—————————————

Ønsker du varsel når jeg poster innlegg og går LIVE, «lik» Facebook-siden HER

Send gjerne mail: [email protected]

 

Oppdatering på min lille grønnsakshage på min balkong….

Husker dessverre ikke datoen jeg satte disse grønnsakene, men tror det var tidlig i april en gang.

Jeg blir så glad av å drive å stelle blomster og grønnsaker, aner ikke hvorfor men det gir meg så mye…..får en skikkelig spesiell følelse inni meg. Derfor har jeg passet på disse som om de var mine barn hahaha !!

Men dessverre så har 5 jordbær-planter dødd, ennå jeg har passet på de. Har kun 1 plante av de igjen, og ser ut som den også dør… Men jeg kaster den ikke før alt er brunt og vissent, prøver i det lengste. 

Chilli
Denne tror jeg er agurk….
Her er alt som er igjen av 6 jordbær-planter…..

Men nå har det kommet endel røde og grønne Chilli hvertfall, og masse tomater. Men foreløpig er tomatene grønne, så må vente med å høste de inn.

Har en plante jeg ikke er sikker på hva er, men tror det er agurk. Er så spennende å følge med på hva som det til slutt kommer ut.

————————————-

Send gjerne mail: [email protected]

Ønsker du varsel når jeg poster innlegg og går LIVE, «lik» Facebook-siden min HER

Ønsker du å bo i Tyrkia for lengre periode ? Her er sjokk-tips om hvor lite penger du trenger…

Er så mange jeg ser som skriver at når de er her på ferie i 2 uker, så bruker de ratt 20 000,- norske per person. Jeg får rett og slett sjokk av hvor mye enkelte bruker opp på en ferie, en ferie som du ikke har igjen annet enn minner fra den dagen du reiser hjem.

Min nydelige utsikt i går kveld…

Nå skal det sies, at vi alle er forskjellige med forskjellige preferanser til hvordan vi vil leve. Og jo, jeg forstår godt at når man er på ferie skal man kose seg. Men det får da jammen meg være grenser på hvor mye man må sløse bort. Ja jeg kaller det sløs fordi man kan kose seg for mye mindre, og kosen kommer aldri med penger…..den er hva du gjør den til selv.

Også ser jeg også folk som bor her fast, de kaster rundt seg med penger. Helt vilt hvordan enkelte bruker penger her. 

Men igjen, alt kommer an på hva du ønsker og hva du prioriterer. Nå vil jeg vise dere hvor lite man faktisk kan leve på, uten å gå glipp av noe. Uten å sulte, uten å ville ha noe å spise men har ikke råd, uten å savne noe som helst.

Mitt månedlig forbruk….

 • Husleie 1500
 • Strøm, vann, internett max 250
 • Helse-forsikring (ikke ikamet) 766
 • Røyk Max 400
 • Mat & Drikke Max 1000
 • Vaskeartikler Max 50

Totalt blir dette ca 3900 lira per måned, og da lever jeg GODT. 

De som kjenner meg, ser at jeg deler god mat på min Facebook hver dag. Også her i bloggen deler jeg, så jeg lider absolutt ingen nød med det lille jeg bruker av penger til mat i måneden. Selvfølgelig kommer det til å gå litt mer da mine venner snart kommer på besøk, for da blir det nok noe ute-spising tenker jeg. Men absolutt ikke mye. Dessuten så kan man drikke alkohol før man går ut, og dermed spare masse på det. Så om man har lyst å bo i utlandet, så koster det absolutt ikke mye. Lev godt men ikke sløs….ingen vits, for man koser seg like mye.

————————————-

Nå er dette jeg har skrevet, vanlige måneder her. Men fra november i fjor, fikk jeg dessverre store utgifter som jeg selv ikke hadde påført meg. Disse utgiftene jeg nå har ekstra hver måned, er ikke noe jeg vanligvis har. Hvorfor jeg har disse ekstra utgiftene, kan du lese om HER Dette fordi jeg ble overfalt og nesten ble drept…. Med det så kom det også utgifter, fordi jeg ble både fysisk og psykisk ødelagt. Så mine ekstra utgifter per måned nå er…..

 • Advokat 3-3500
 • Psykolog 1500-2000
 • Massage pga rygg- og armvondt 600

Disse siste utgiftene er jo ikke noe jeg kommer til å hele tiden, advokaten blir det jo slutt på etterhvert. men psykolog og message må jeg ha en stund. Men allikevel, for de som ønsker å bo her får jo ikke disse utgiftene. 

Så dere som bruker mer per måned her, og har lyst til å bruke mindre…..sett dere ned og tenk på hva dere IKKE trenger å bruke penger på i måneden, ting dere kan la være uten å føle dere forsaker noe. Bruk opp all mat dere kjøper, kast minimalt, frys det dere ikke spiser opp til et måltid, lag hjemmelaget mat og drikke. Mye dere lan gjøre, og ennå leve herrens glade dager.

Ikamet og den lille forsikringen vi bruker til oppholdstillatelsen vår er ikke medregnet da det er en engangsutgift per år.

Lykke til….

——————————————-

Send gjerne mail: [email protected]

Ønsker du varsel når jeg går LIVE og poster innlegg, «lik» Facebook-siden HER

 

Tips til hvilke app’r du trenger i Tyrkia

God morgen fine følgere !

Det er mange nyttige app‘r å bruke her i Tyrkia, så tenkte å vise dere hvem jeg bruker. Er du her kun på ferie par uker i året, er det ingen av disse som passer for deg. Men noen av kan du laste ned om du er her litt lengre enn en normal ferie, og om du har tyrkisk sim-kort.

YEMEKSEPETI

Denne app’n elsker jeg rett og slett, den bruker jeg kjempemye. Dette er en app der du kan bestille deg mat og få det hjemsendt, finnes mange forskjellige restauranter å velge mellom. Du skriver ditt område, og restauranter fra ditt område kommer opp.

Hvordan du vil betale, velger du selv. Enten cash eller med kort, da de kommer med maten. De tar også norske kort….

TRENDYOL

Denne har jeg brukt noen ganger, veldig fornøyd. Vil egentlig si at den er som EBay, med forskjellige butikker som selger varer. Tok bare 3 dager fra bestilling til varene kom på døren.

Betalingen her gjøres ved bestillingen, så ingen betaling ved døra.

HEPSIBURADA

Denne har det samme prinsippet som «Trendyol».

MIGROS SANALMARKET

Denne er jeg også veldig glad i, her kan man også bestille stort sett alt men dette er fra EN butikk. Jeg bruker den til matvare-handel, og er veldig fornøyd. 

Betalingen her er kort, på døren når de kommer med varene dine. Vil tipse dere om å se over varene da de kommer før betaling, så du er sikker på at alt er med og at frukt/grønt er av god kvalitet.

E-DEVLET

Denne app’n kaller jeg for «app’n fra tyrkiske myndigheter». Denne er kun for tyrkiske statsborgere og oss med oppholdstillatelse, ikke for turister.

For å få tilgang, må du gå på PTT(Postkontor) og ha med deg oppholdskortet ditt og betale ca 3 lira. Da får du passord tildelt, som du senere bytter til ditt eget.

Her finner du din adresse, din politi-attest, du kan betale din skatt, få HES-kode og mange flere muligheter. Veldig oversiktlig og enkelt å finne ut av.

E-NABIZ

Dette er en helse-portal, og kun tilgjengelig for tyrkiske statsborgere og oss med oppholdstillatelse. Passordet er det samme som du bruker på E-Devlet.

Her kan du finne all informasjon om dine resepter på medisin, om dine legetimer og alt hva leger har skrevet om deg. 

Du kan selv fylle inn vekt, allergier etc.

Du kan bestille legetimer her.

GRATIS

Dette er en god app når det gjelder makeup, såpe, kremer etc. De har veldig gode tilbud innimellom, opptil 70% har jeg fått der med denne.

Du kan bestille på nett, og de leverer på døra. Betaling med kort.

WATSONS

Samme som app’n «Gratis».

CARREFOUR

Samme som app’n «Migros Sanalmarket».

——————————————

Det er disse app’ne jeg bruker, vet det finnes flere som feks «Hayat eve sigar» som er en sporingsapp i likhet med «Smittestopp» i Norge. Men jeg velger å kun bruke de jeg delte med dere.

—————————————-

Send gjerne mail: [email protected]

Ønsker du varsel når jeg poster innlegg eller går LIVE, «lik» Facebook-siden HER

 

(Sårt innlegg) Dager blir til uker, uker blir til måneder..ingen vet når jeg kan forlate Tyrkia igjen….

Når jeg har lite å finne på, har jeg dessverre mer tid på meg til å tenke. Vel og bra å tenke, hadde det bare vært gode tanker. Men det er det ikke…. Veldig viktig for meg å ha noe å gjøre hele tiden, for da glemmer jeg på en måte å tenke på det som ikke er bra i livet mitt. 

Jeg ønsker kun å sove….

Det værste er at jeg tenker på ting som jeg overhode ikke er i en posisjon til kunne få gjort noe med. Derfor irriterer det meg veldig at jeg ikke bare kan glemme de tankene, og heller tenke på noe koselig. Tenke på ting jeg faktisk kan gjøre noe med. Derfor er det viktig for meg å sysselsette meg med noe hver dag, gjøre meg opptatt liksom. 

Skulle ønske jeg kunne lære meg teknikken med å tenke positivt, men det klarer jeg ikke. Ikke får psykologen min meg på bedre tanker heller dessverre. 

Uansett hvor lite jeg har å gjøre, så flyr dagene utrolig fort av en merkelig grunn. Skulle jo trodd at dagene gikk sakte når man ikke har noe å finne på, men det gjør de ikke.

Soste gangen jeg var hjemme i Norge var juleferien jeg gudskjelov fikk der, 2 uker som var utrolig koselige med min sønn. Men dagene der også gikk fort, altfor fort. Jeg hadde lyst å være hjemme lenger, noe jeg ikke kunne pga den første rettssaken her i Tyrkia skulle holdes 4.januar. Derfor dro jeg tilbake 29.desember for å være sikker på å rekke den. Man vet aldri i disse «virus-tider», plutselig blir grenser stengt uten forvarsel. 

Så da er det nå 5,5 måned siden jeg var hjemme, dagene har blitt til måneder nå. Og rettsak nummer 4 er i slutten av juni, noe som ennå er ca 5 uker til. Og blir det flere rettsaker etter den ? Ja det vet ingen på dette tidspunkt, og dermed vet jeg ikke når jeg kan dra hjem heller. Det kan ta måneder til, som ratt blir til 1 år….ingen vet ! Og det at jeg ikke VET, gjør meg utålmodig, frustrert, engstelig, redd og lei meg. 

Jeg ER glad i Tyrkia, men jeg vil være her på MINE betingelser. Jeg vil komme og reise akkurat når jeg selv vil, jeg ønsker ikke å ha denne tvangs-følelsen jeg nå har. Det blir helt feil for meg. Og jeg har både hus og sønn i Norge, som jeg vil være også. Jeg vil ha muligheten ril å kunne pakke sekken og reise hjem når jeg føler for det, samme som jeg ønsker å kunne pakke sekken å reise til Tyrkia når jeg føler for DET. Men denne muligheten er rett og slett tatt fra meg, pga et hankjønn som prøvde å drepe meg i oktober her. Han tok rett og slett mitt liv, han tok fra meg muligheten til å leve normalt. Han har ødelagt meg både fysisk og psykisk.

Fysisk har han ødelagt meg pga jeg har rygg- og armvondt etter å måtte sloss for mitt liv, etter han «brøyt og slo» kroppen min. 

Psykisk har han ødelagt meg ved å gjøre angsten min mye værre, gi meg traume som jeg ikke vet om jeg blir bra fra, gjort meg redd for andre mennesker, gjort meg redd for å gå ute alene, gjort meg redd for å ha folk gående bak meg, gjort meg redd for å sove, fått meg til å ikke stole på mennesker mer…..ja han har påført meg utrolig mye vondt, ting jeg kanskje aldri vil bli bra igjen fra. Ting jeg sliter med hver eneste dag.

Jeg føler meg sliten, veldig sliten og tom…

Hva som skjedde meg da jeg holdt på å bli drept, kan dere lese HER

——————————————

Send meg gjerne mail: [email protected]

Ønsker du varsel når jeg går LIVE og poster innlegg, «lik» Facebook-siden HER

Dagens frokost/lunch…

God dag !

Våknet tidlig idag, men det er jo portforbud så jeg bare lå og lå da det ikke er noe å finne på ute allikevel.

Min nydelige utsikt…

Er egentlig så lei all mat for tiden, det byr meg bare rett og slett i mot. Kanskje pga varmen er så intens, eller jeg bare er lei alt for øyeblikket. Men har fulle kjøleskapet med mat, og det må jo brukes. Så jeg fant da på noe til slutt….

FROKOST/LUNSJ

 • 2 egg
 • Ruccola
 • Brød
 • Masse hvitløk
 • Pølse av okse
 • Mais
 • Løk
 • Oliven

Stekte pølse, hvitløk, mais, løk i panna sammen. Stekte 2 egg. Fordelte det på tallerken, viktig at det ser innbydende og godt ut da jeg er matlei. Blir mer fristende da faktisk. 

Min gode nabo gav meg tyrkisk kaffe og sjokolade igjen, så det var en bra «dessert» haha. Elsker dessverre sjokolade litt for mye for å være ærlig….

——————————————-/

Send gjerne mail: [email protected]

Ønsker du varsel når jeg sender LIVE eller poster innlegg, «lik» Facebook-siden HER