Oppdatering på min psyke….

God morgen !!

En god,stund siden sist jeg oppdaterte min psyke…. Bloggen handler jo om min hverdag på godt og vondt, så tenkte det var på tide med en oppdatering.

Skulle ønske jeg kunne ha skrevet et innlegg om at jeg er frisk fra alt som heter angst og depresjon, men dessverre så er det ikke slik. I mine øyne blir jeg kun værre og ikke bedre dessverre.

Nå er det vel ikke akkurat det enkleste å bli bedre, når man står uten hjelp. For å bli bedre er man nødt til å få hjelp til å bli bedre, noe som ikke er det enkleste å få i dagens samfunn.

Nå har jeg hatt denne angsten(flere diagnoser) i 9 år, og det kjennes på hele meg. Det går ikke én dag uten jeg merker den…

De verste er sykdomsangsten og dødsangsten, føler de er det jeg kommer til å dø av den dagen jeg dør… De som ikke har disse, kan ikke sette seg inn i det i det hele tatt. Og det forstår jeg jo også…

Det er ikke mange timene eller minuttene av døgnet jeg ikke tenker sykdom.I de siste månedene har jeg virkelig vært ille. Og nå i dette sekund når jeg skriver dette innlegget, jobber hjernen min for fullt. For jeg tror at jeg er alvorlig syk, og at jeg ikke har lenge igjen å leve. Sånne tanker har jeg hele tiden.

For tiden tenker jeg på dette…..

*  Kløe i øret, tror jeg har svulst inni øret.

*  Sår I halsen, tror jeg har halskreft.

*  Går ikke ned i vekt, tror jeg har kreft i mage/lever/nyre.

*  Klør i øyne, tror jeg har grå/grønn stær.

Dere som ikke tenker sykdommer og død, forstår sikkert ikke min tankegang. Og det respekterer jeg, for i rasjonelle øyeblikk forstår heller ikke jeg meg selv. Forstår ikke hvorfor jeg tenker som jeg tenker, for jeg er jo frisk.

Men én ting dere aldri må si til oss med slike plager, angstlidelser…..er at dere ber oss om å tenke positivt og ikke tenke sykdom og død bestandig. For vi klarer ikke slutte med disse tankene, hadde det vært så enkelt så er det jo ingen som hadde vært plaget av det heller. Dere må respektere oss og vår tankegang,  for denne tankegangen er ikke noe vi vil ha….Men vi klarer ikke slutte !

Jeg er også utrolig ukomfortabel med meg selv, for har hatt en ufrivillig vektoppgang siste halve året. Mulig det kommer med alderen, men sånn vil ikke jeg ha det. Vil kunne kjøpe meg fine klær og pynte meg med, men når jeg føler meg som en ballong er ikke det enkelt heller. Og det er ikke kun pga dette jeg ønsker å gå ned I vekt, også pga helsen min. Jeg får også angst av å tenke på at en høy vekt kan resultere i flere helseplager,  blant annet høyere blodtrykk. Men også mye annet negativt,  så tankene løper løpsk om dagen.

Men nå har jeg startet med lange gåturer hver dag, og prøver å spise faste sunne måltider også. Tenkte jeg skulle ta dere med på denne reisen,  reisen mot et lettere liv. Kommer til å poste fremgangen hver dag, så følg med….

————————————————-

Send meg gjerne mail : [email protected]

Følg også gjerne min Facebook-side, så får dere varsel hver gang jeg poster ett innlegg. Siden finner du HER