Reiser jeg tilbake snart ? + Bilder….

Hei !!

I dag har ikke dagen vært så aller verst faktisk, og jeg har fått gjort unna en del husarbeid. Jeg føler meg så mye mer opplagt da den angsten ikke tar meg, og jeg får gjort ting jeg ikke får gjort ellers. 

Sitter og ser gjennom noen bilder fra Tyrkia, gamle som er tatt før. Har også sett mange har lagt ut bilder fra Marmaris i det siste, og det virker som det er mini-sommer der nå. Blir i så mye bedre humør da jeg ser bilder derfra, kjenner jeg savner det nå. Dro jo derfra 28.oktober, og videre til en landsby 19 timer med buss fra Marmaris. Og hjem til Norge 28.november, så begynner å dra seg til siden jeg var der.

Kjenner jeg lengter etter å kunne gå på stranda å sette meg på en stol ute på en restaurant, drikke kaffe/te og se livet går forbi. Og ikke minst titte på vannet, det er så vakkert når det skinner sol på det. Bare tanken nå får meg til å få sommerfugler i magen faktisk, så jeg må nok booke meg en billett om ikke lenge kjenner jeg.

Og endelig så får jeg den leiligheten jeg har ventet på siden i mai 2018 også, nå er den min og min engelske venninne der nede har nøkkelen så da har jeg noe å glede meg til ekstra når jeg kommer nedover. 

Ser frem til å begynne å spasere turer overalt der igjen også, og nå starter våren der så det er god temperatur i solen. Absolutt ikke for varmt, og hvertfall ikke for kaldt.

Så blir nok ikke mange ukene til før denne frøkna setter atter en gang kursen nedover til sydligere strøk 😉 Man lever nå kun en gang, så man må utnytte tiden så godt som mulig.

Ha en fortsatt fin kveld alle sammen !

 

Send gjerne mail : [email protected]

Instagram : story_of_my_life3148

Facebook HER

Ari Behn, din datters tale traff meg + Det er ikke enkelt å be om hjelp….

Hei og god dag…..

Da har jeg akkurat sittet og sett på direktesending av Ari Behns bisettelse, og for en bisettelse. Det var så rørende, trist og fint på samme tid. Fikk meg til å reflektere over livet igjen, og så mye som ble sagt i talene der traff meg virkelig rett i hjertet.

For en mann, for en person, for et hjerte både Ari og hans familie har. Kjærligheten og samholdet deres er så sterkt at det omtrent kunne føles gjennom tv-skjermen. Gjør meg så glad å se….

Men det som traff meg absolutt mest, var talen fra hans datter Maud Angelica. At en jente på 16 år som akkurat har mistet pappa`n sin til selvmord, kan fremføre en så rørende å sterk tale er meg helt ufattelig. Ikke bare en flott unik tale til sin far, men også i alt det triste så klarte hun å formidle et utrolig viktig budskap til oss “vanlige” mennesker også….vedrørende psykisk helse.

Talen trigget meg veldig faktisk, jeg fikk en veldig reaksjon som innebar masse gråt og fikk pustevansker. Jeg føler jeg kjenner meg igjen i hva hun sa hennes far slet med, og hvordan han taklet dette. Alt hun sa i talen sin, håper jeg flest mulig tar til seg. Håper mange fikk med seg talen, og om ikke så kan dere se den på NRK nettTV…..det anbefales.

Hans datter oppfordret oss med psykiske problemer om å søke hjelp, og ja det er jeg enig i. MEN det er ikke enkelt å søke hjelp, ikke enkelt å tråkke over dørterskelen hjemme for å kontakte hjelpen vi trenger. Men det skal sies at jeg selv har gått til psykologspesialist i over 4 år, og jeg har også fineste legen jeg kan snakke med om alt. MEN ser ikke ut som at jeg blir noe bedre i det hele tatt, vil heller si jeg blir verre og verre for hvert år…..trist men sant. Hva som ligger til grunn for det, vet jeg ikke helt. Men depresjonen tar meg veldig, jeg føler meg så utrolig mislykket og ikke bra nok. Ikke minst føler jeg meg ensom til tider, til tider føler jeg ingen har tid til meg. ….at ingen bryr seg. Det er ikke mange dagene i året jeg kan si jeg er lykkelig, men det hender jo at jeg kan si jeg har det greit….

De siste 5-6 månedene har ikke vært noe fine for meg, og i dag har jeg tenkt mye. Spesielt etter jeg så bisettelsen, så kom det masse tanker. Jeg skulle ønske jeg hadde løsningen på at livet skal være greit å leve, men det har jeg ikke i det hele tatt. Jeg vet verken ut eller inn på hvordan få til et levelig liv hvor jeg kan føle meg tilfreds, for den følelsen er et dypt savn hos meg. Aner ikke hvor den er, men at jeg trenger den er det ingen tvil om.

Vil si noe viktig her på slutten, tygg på den…..

ALDRI kjeft på folk som har psykiske problemer, og si at de kan gjøre noe med det om de vil det nok. For det viser kun hvor uvitende du er, hvor feil du tar. For om vi med psykiske problemer kunne gjort noe med det, så hadde vi da gjort det for lengst. Dette er ikke noe vi har bedt om å få, dette kan komme av ulike årsaker…..og alle er vi mennesker unike, dermed ulike. 

Og ALDRI snakk om mennesker som tar selvmord at de er egoistiske. For det er også total feil, de er langt fra egoistiske. For de tenker faktisk på sine medmennesker, men de tenker omvendt. At om de tar selvmord, så tror de at de hjelper sine medmennesker ved å gå bort fra denne verden. De tror sine medmennesker vil få mer fred om de ikke lever lenger…..

VÆR VARSOM MED DE RUNDT DEG, FOR DU VET ALDRI ALT OM DE…..

 

Send gjerne mail : [email protected]

Instagram : story_of_my_life3148

Facebook HER

 

 

Middagstips for 1 hel uke for under 300,- kroner, med oppskrifter…

Dette tipset kan fint 2 personer benytte seg av, og dermed ha levd utrolig billig i en hel uke. Om dere er som meg, så har jeg lett for å bruke masse penger på mat i måneden, og det vil jeg ha en slutt på. Må bli mye mer økonomisk, og ikke minst tenke på at jeg vil unngå mest mulig matsvinn også. Og et annet tips er, at aldri gå på butikken sulten….for da handler jeg mye mer enn nødvendig, får liksom lyst på alt mulig da.

MANDAG  Ca. kr. 26,- 

Fiskegrateng Firstprice

Poteter

Gulrøtter

TIRSDAG  Ca. kr. 26,- 

Tomatsuppe

Kok makaroni og 3 egg. Finhakk 1 løk og fres den i olje, tilsett 2 bokser hakket tomat. Ha oppi 2 buljong-terninger og ca 6 dl. vann. La småkoke i ca 10 minutter. Ha i salt, pepper, timian og basilikum alt etter eget ønske. Ønsker du en jevnere suppe, kan du bruke stavmikser i kjelen.

Server med brød, kokt egg og makaroni.

ONSDAG Ca. kr. 33,-

Pasta med parmesan

Stek kjøttdeig. Lag kjøttsaus av hermetiske tomater og løk, men nå med mye mindre vann. Bland alt i en kjele. Kok pasta, strø parmesan over maten på tallerken. 

TORSDAG Ca. kr. 52.,-

Laks

Legg lakseskivene i en ildfast form og sett inn i ovnen. Kok opp poteter og resten av brokkolien fra mandag. Servèr med rømme om ønskelig.

FREDAG Ca. kr. 47.,-

Taco

Stek kjøttdeig og bland inn tacokrydder. Kutt alle grønnsaker. Løk, salat, tomat og agurk. Serveres med rømme, mais, salsasaus fra kit og tacoskjell.

LØRDAG Ca. kr. 55.,-

Chili Con Carne

Kutt opp løk, hvitløk og gullrot på forhånd. kok opp ris. Brun kjøttdeig sammen med løk og hvitløk. Hell over tomatene du kjøpte og la det surre i noen minutter. Bland inn chilibønner, gulrot, fersk chili og krydder. La dette surre litt sammen, hell så risen oppi kjelen og bland dette godt. 

Servèr gjerne med brød og en liten salat av det du har av grønnsaker.

SØNDAG Ca. kr. 25,-

Grønnsakssuppe med grovbrød

Skrell grønnsaker og del dem i små terninger. 4 gulrøtter, noen poteter, en halv kålrabi og en purreløk. Kok opp vann og salt. Ha i grønnsakene og kok i noen minutter til de er møre. Tilsett kyllingstrimler når grønnsakene nesten er kokt.
Smak til med buljong og eventuelt litt salt og pepper. Ha gjerne litt hakket persille over suppen ved servering.

Servèr gjerne med brød eller flatbrød

 

Send meg gjerne mail : [email protected]

Instagram : story_of_my_life3148

Facebook HER

 

 

 

 

Utfordringer….

Tenkte jeg ville skrive noen ord om miniblogg.no…..

Fra før av har jeg erfaring med blogg.no, da jeg hadde en faktisk ok blogg der før. Men dessverre ble den slettet fordi jeg ikke hadde fått med meg at det skulle bli slik at man måtte søke for å få beholde den, ellers ble den slettet. 

Nå er det blitt slik at man starter å blogge på miniblogg.no, for så å bli overflyttet til blogg.no etter hvert som man har en god del lesere. Aner ikke om det er mye som skal til for å bli overflyttet eller ei, men håper virkelig i det lengste med å kunne få lov å starte å blogge på blogg.no igjen.

Man kan egentlig ikke sammenligne miniblogg.no og blogg.no, så mye mer man kan gjøre med blogg.no. 

Kjenner jeg har en del utfordringer med å ikke kunne f.eks kategorisere mine innlegg. Jeg som har en veldig variert blogg, er helt avhengig av å kunne gjøre det. Liker å ha det oversiktlig, pluss at om folk som leser er ute etter spesielle ting er det så dumt at de må gå gjennom hele bloggen før de eventuelt finner det de er ute etter. My enklere å kunne gå inn i den kategorien man er ute etter med en gang.

Er også veldig dumt at om leserne vil kommunisere med meg, så må de sende meg mail på denne plattformen. Miniblogg.no har ikke valget med at folk kan kommentere under hvert innlegg. Og jeg med flere, liker jo en feedback på det vi skriver. Det være seg både positiv og negativ feedback. Negativ feedback er også viktig å få, for da vet man hva man eventuelt må bli bedre på. Så denne muligheten er dypt savnet den også.

Muligheten til større/mindre bokstaver går heller ikke, fargede bokstaver er det heller ingen mulighet for. Dette er jo ikke viktig ikke det hele tatt, men dog så trengs det i enkelte innlegg for å gjøre innlegget/bloggen mer profesjonell på en måte.

Ennå mange flere muligheter får man om man går over til blogg.no, så jeg håper inderlig at det ikek skal ta lang tid før jeg får muligheten med å flytte over. Jeg vet at min blogg kan bli så mye bedre bare ved det tiltaket, så jeg krysser alt jeg har på at det skal skje snart.

Ha en fin dag videre alle fine !

Send meg gjerne mail : [email protected]

Instagram : story_of_my_life3148

Facebook HER

Ispanakli yumurta

Hei alle sammen !

Tenkte jeg skulle dele med dere en annen tyrkisk frokost/lunch som jeg syns er både enkel og god. Blir som regel “menemen” alltid, så godt med litt forandring.

Normalt så liker ikke jeg spinat, men I visse matretter liker jeg det faktisk. Spør meg ikke hvorfor, men akkurat som om smaken blir en annen noen ganger.

OPPSKRIFT

Spinat

1 løk

3 egg

olivenolje

hvitløk

salt & pepper

TILBEREDNING

Hakk opp løken og stek den i oljen med salt og pepper (jeg bruker pulbieber), tilsett spinaten og rør rundt til den er myk. Skru ned varmen og tilsett eggene, rør rundt til konsistensen er slik du vil ha den.

Serveres med brød og gjerne tyrkisk youghurt.

Afiyet Olsun

 

Send gjerne mail : [email protected]

Instagram : story_of_my_life3148

Facebook HER

 

 

Hvorfor ikke ta vare på menesker mens de lever ?

Mitt første innlegg i 2020…..

Hvorfor ikke ta vare på mennesker da de lever ?

Dette spørsmålet er viktig, og trengs å tenke mye på !! Jeg ser nå overalt i mediene, at Ari Behn hylles som om han var Norges konge. Og ja han var en ordentlig god mann tvers igjennom, som åpnet sitt hjerte for alle  mennesker uavhengig av opphav. Derfor er denne hyllesten som nå skjer om han, helt og holdent vel fortjent. 

MEN det jeg blir så forbannet på, er at mange av de samme som nå hyller han……har snakket negativt om han, har skrevet negativt om han. Aldri om de hadde noe bra å si om han. De hånet han og gjorde narr av han, slik ble gjort fra han ble en kjent person gjennom kongehuset.

At dere ikke skjemmes, dere som gjorde narr og snakket negativt om han da han levde. Dere burde skamme dere, og jeg håper så inderlig at dere sitter igjen med en anger så stor at den “spiser” dere opp innvendig. Ja virkelig det ønsker jeg meg, og håper ønsket blir oppfylt !! Makan til mennesker…..

Men dette gjelder ikke kun Ari Behn dette innlegget, dette handler om at alle vi mennesker må begynne å ta vare på våre medmennesker da de lever. Da de er døde, er det for sent. 

Hvor ikke ta vare på mennesker mens de lever, vise at vi bryr oss om andre enn kun om oss selv. Vise at vi setter pris på hverandre…. Å det skal så lite til for å gjøre en stor forskjell i et menneskes liv. Nå er det mange av oss som sliter i hverdagen, føler oss helt tilsidesatt og glemt av alle. Jeg skal fortelle dere en ting, det er ikke mye som skal til for at jeg og andre med meg skal få en fin dag. Ikke alle kan vi se på at sliter heller, så gjør heller en god gjerning for mye enn en for lite. Du vet aldri, du kan faktisk spare liv på å vise at du bryr deg…. Ja det er store ord, men jammen meg er det så veldig sant. 

Viktig å være tilstede, ikke skygg unna. Spør om du lurer på noe, de som sliter liker å snakke om ting. Vær ikke dømmende, men vis at du forstår. Vis empati i haugevis, men ikke lat som om du skal klare å fjerne deres problemer….for det klarer du ikke, du klarer å få de til å ikke føle skyld for at de er som de er og sliter. Viktig å ikke forvente full åpenhet heller i første omgang, de må kunne føle de stoler på deg og ser at du virkelig er der for de. Men kom aldri med falske oppmuntringer, oppmuntringer om ting som kommer til å skje…..men som aldri får skjedd, for da ødelegger du mer enn du hjelper.

Tenk på dette dere, at det skal veldig lite til for å gjøre en STOR forskjell i noens liv….og det koster ikke annet enn litt energi, og det er helt gratis.

 

Send meg gjerne mail : [email protected]

Instagram : story_of_my_life3148

Facebook HER