Tusen takk media, for at du gjør dagene mine ennå værre !!

Hei !!

Hver eneste dag overalt i media, står det om folk som har fått kreft. Uansett om vi åpner Facebook eller VG eller annen media, så blir vi «minnet» på den sykdommen. Og ikke nok med det, så har stort sett alle av de syke fått «dødsdommen»……de har fått beskjed at de ikke har lenge igjen å leve eller som værre er, de lever på «overtid».

Ja det er forferdelig trist at de har fått kreft, og helt forferdelig at de har fått «dødsdom».

Men hva får vi lesere ut av å lese at de er så syke da ? Jo det skal jeg fortelle deg….

Vi som sliter daglig med angst, sykdomsangst og dødsangst, vi får ennå mer angst av å lese dette. Vi blir hele tiden «minnet på» vår angst, vi får ikke mulighet til å prøve å lære oss til å bli kvitt våre angster. Får ikke mulighet til å få noen dager med ro. For det skrives som sagt om denne sykdommen daglig overalt.

Syns ikke noe om at det skrives om potensielle dødelige sykdommer i det hele tatt jeg, det behøves ikke fordi vi uansett vet at de finnes…. MEN om det absolutt må nevnes denne sykdommen eller andre potensielt dødelige, så hvorfor heller ikke skrive om de som faktisk har en gledes-historie om den da, om de som har klart å bli frisk av den. Ikke de som har «5 minutter» igjen å leve, det kommer det ikke noe godt ut av uansett !!

Nå har jeg holdt meg unna media et par dager, og har faktisk hatt et par gode dager som jeg faktisk har fått kjenne på litt gladhet inni meg for en gang skyld, men så fort jeg åpnet VG i går kveld så lyste det mot meg at «3 stk venninner hadde alle fått kreft».

Så da la jeg meg med hode fult av vonde tanker og spørsmål igjen…..har jeg kreft, tenk om jeg har kort tid igjen å leve. Igjen så det ble ingen god natt søvn på meg.

TUSEN TAKK MEDIA

——————————————

Send meg gjerne Mail : [email protected]

Ønsker du varsler når jeg legger ut noe, følg meg gjerne på Facebook HER

——————————————

#media #psykiskhelse #helse #dødsangst #sykdomsangst #vg #dagbladet #Facebook

Min hverdag med alvorlig angst og depresjon, hvordan overleve når hjelpen uteblir ?

         Hei !!

Det eneste stedet jeg føler jeg kan usensurert fortelle om hvordan jeg har det, er her på bloggen. Her kan jeg skrive akkurat hva jeg føler i mitt eget tempo, uten avbrytelser av noe slag. Eneste minuset er, at bloggen kun hjelper meg med å få ut mine innerste tanker….den kan ikke hjelpe meg konkret med det jeg ønsker hjelp til, nemlig å lære meg hvordan jeg skal takle å leve og hvordan jeg skal få det godt med meg selv igjen…

Utrolig godt å ha mitt eget sted å skrive ned mine tanker, både de gode og de vonde. Og jeg finnes overhode ikke flau over å være åpen om at jeg sliter psykisk. Hvorfor skulle jeg være det ? Det er jo ikke min skyld at jeg har fått disse psykiske problemene.

Alt startet for 8 år siden da jeg mistet min kjære mamma, klippen i livet mitt. Min mamma som hadde både vært mamma og pappa for meg i hele mitt liv, den snilleste personen jeg vet om. Hun som alltid brydde seg om meg, som alltid beskyttet meg mot absolutt alt. Hun jeg kunne ringe til på alle døgnets tider, hun som alltid var der for meg…..hver eneste dag fra jeg ble født.

Det «smalt» den dagen hun gikk bort, mitt liv gikk fra å være hvitt til bek svart !!!! Alt skar seg og alt av vonde ting i barndommen kom fallende ned i meg. All mobbingen jeg ble utsatt for på barneskolen, kom tilbake til meg og ga meg helt forferdelig selvtillit. Selvtilliten gikk på at jeg igjen følte meg stygg, akkurat som jeg følte meg på barneskolen…. Dette var bare en av mange ting som skulle vise seg å prege meg etter sjokket etter mamma’s død.

Jeg jobbet på den tiden, i en barnehage. Barn har alltid gjort meg glad. Men dessverre så ble ikke det nok, dagene begynte å føles tunge. Begynte med mareritt om nettene, panikkangst startet på dagene. Til slutt orket jeg ikke mer, klarte ikke jobbe heller pga jeg var aldri uthvilt lenger.

Etterhvert som tiden gikk og ting skulle normalt ha blitt bedre og jeg skulle ha lært meg å leve med sorgen etter mamma, ble ikke ting bedre. Det ble heller mye værre og helt ulevelig. Dagene mine ble fylt med panikkangst, dødsangst, sykdomsangst og flere andre typer av angst. Innimellom dette så var jeg i dype alvorlige depresjoner, så langt nede at jeg ikke visste og den dag i dag ikke vet hvordan jeg skal takle.

Jeg gikk en periode hos psykologspesialist, og trivdes hos henne. Det var så godt å kunne åpne seg til noen med god fagkunnskap og i tillegg SÅ meg som menneske… Men det hjalp meg ikke med disse timene dessverre, det føltes kun godt «der og da» og når jeg gikk ut av døren etter avslutttet time så var dessverre alt vondt igjen.

Sånn hadde jeg det hver dag, helt til oktober 2020 da tingene utartet seg til det mest grusomme noen mennesker kan oppleve. Dette kan dere lese i arkivet her på bloggen under «Overfall i Tyrkia». Ingen vits å begynne med den historien igjen nå, men den hendelsen gjorde at jeg dessverre fikk ennå en diagnose…..PTSD. Jeg var kun sekunder fra å dø !!

Så jeg er full av traumer som jeg selv ikke klarer overhode å takle egenhendig. Men hvordan kan man bli bra, eller lettere sagt bedre når man ikke får hjelp ? Jeg selv har bedt om hjelp, jeg har bedt om å få bli lagt inn å få intensiv psykiatrisk hjelp. Det holder ikke for meg å få en psykolog jeg kan gå til et par ganger i måneden, det er altfor lite for meg med så store vansker.

En gang fikk jeg avslag på innleggelse med en grunn at jeg ikke er syk nok…. Så hvem er de som tror de har rett på å vite om jeg er syk nok da ? Ingen andre enn meg selv kan vel vite best om jeg er psykisk syk og i tilfelle HVOR alvorlig psykisk syk jeg er ?

En annen gang fikk jeg til svar at for å få psykolog igjen så må jeg stå på venteliste og det kan ta opptil 2 år. Så menes det da at jeg ratt ikke kan få hjelp før om 2, og da i mellomtiden så skal jeg fortsette å kjempe for å klare å overleve?

Continue reading “Min hverdag med alvorlig angst og depresjon, hvordan overleve når hjelpen uteblir ?”

Endelig tilbake etter sykdom og traumer…

Hei alle sammen !!

Som dere ser er det igjen gått noen måneder uten noen nye innlegg fra meg, og det har sine grunner….

Bloggen min handler jo om mitt liv, på både godt og vondt. Derfor deler jeg jo også mine dårlige dager, det kommer aldri til å bli kun deling av gode dager. Denne bloggen er MEG,  derfor deler jeg ting som skjer i mitt liv enten det er noe bra eller om det er dårlig….

I sommer hadde jeg og min venninne planlagt å være i Tyrkia sammen i 10 dager, vi gledet oss veldig til det for det er 3 år siden min venninne har vært i Tyrkia pga covid-perioden.  Vi snakket ikke om annet, for vi har det alltid så gøy sammen….

MEN det skulle vise seg at jeg ikke fikk dratt dessverre. Dagen før avreise følte jeg meg plutselig så syk, var som hard influensa. Den kom så brått og så hardt. Jeg måtte ta en test, og joda jeg hadde fått Covid. Altså jeg har ikke fått covid i disse 2 årene den har vært her, men akkurat nå da vi skulle dra så fikk jeg den selvfølgelig. Så det ble til at min venninne dro, og jeg ble hjemme….. Det var det liksom!!

Sykdommen var hard og vond i ca 2 dager, etter fjerde dagen fikk jeg faktisk så mye energi som jeg aldri før har hatt. Utrolig nok så var jeg heldig og fikk et enkelt sykdomsforløp. Ikke er jeg vaksinert heller….

Ca 3,5 uke senere tok jeg 29 blodprøver, kun for en sjekk da jeg ikke har testet meg på en stund. Etter 2 dager til, kom svarene tilbake. Ca 20 av prøvene var veldig dårlige, langt over normalverdi. Angst som jeg har, gikk jeg rett i kjelleren. Flere av prøvene KUNNE indikere alvorlig sykdom, så jeg tenkte jo at nå er min tid ute og at nå skal jeg dø…. Dessverre så er det sånn jeg føler når noe er galt i kroppen min, har jo alvorlig sykdomsangst og dødsangst.

Nye prøver måtte tas etter 2,5 uke. Å vente så lenge for å se om de hadde gått ned eller opp, føltes ubeskrivelig vondt. Jeg var redd, trist, frustrert og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Men dagen kom da prøvene skulle tas, og dagen da svaret skulle komme kom også.

ALLE PRØVENE VAR GÅTT NED, jeg var da ikke syk.

Hborfor de prøvene var så dårlig, vites ikke. Kunne vært en bivirkning etter Covid, men aner ikke….

Skulle jo tro at etter en sånn god beskjed, skulle man leve godt i tiden etterpå. Men nei dessverre, det ble ikke sånn for meg….

Pga hvordan jeg opplevde å få beskjed om at jeg kunne være alvorlig syk, så ble dette veldig traumatisk for meg. Jeg har fortsatt etter 3 måneder mareritt hele tiden om at jeg igjen har dårlige blodprøver. Våkner av at jeg skriker og tror kroppen har blitt gul etter dårlige lever-prøver. Våkner også opp med at jeg tror magen er hovnet opp pga forstørret lever…. Går i speilet og sjekker om jeg er gul i øynene…

For dere så høres vel dette ut som om jeg er blitt gal, og gudene vet kanskje jeg er nettopp i ferd med å bli det ?? Uansett, jeg har det langtfra bra. Vært sånn i 8 år nå, håper jeg snart kan få sårt trengt hjelp til å takle livet…. !

Continue reading “Endelig tilbake etter sykdom og traumer…”