7 TIPS TIL LENGRE HOLDBARHET PÅ MAT, FRUKT OG GRØNT
Viktig at man ikke sløser med maten, så alt man kan fryse eller på annen måte forlenge holdbarhetstiden er bra. Her kommer det noen tips til dere fra meg, håper dere liker dem.
Egg
Ta en passe stor tom plastikkeske, fyll i salt så eggene står oppreist. Legg nytt lag salt over, og gjenta prosessen til lokket kan settes på. Settes i kjøleskapet, oppbevares i flere måneder.
Ananas
Skjær av enden hvor stilken sitter. Nå kan du “sette” ananasen på en skål i kjøleskapet. Den holder seg like fin opptil 2 uker.
Tomater
Legg tomater oppi en plastpose. Bruk sugerør og trekk ut så mye luft som mulig, da blir det som om tomatene er vakumpakket. Legg de i fryseren og ta opp etter behov, tomatene er like fine etter tining. Da tenker jeg på til matlaging, og ikke pynting av fat.
Gullrøtter
Fyll en plastboks med sand, legg oppi gullrøttene imellom sanden….så mange det er plass til. Sett de kjølig, og de kan oppbevares ukesvis.
Ris
Fyll et Norges-glass med ris, innimellom risen putter du noen fed hvitløk og en chili. Dermed holder dyrene seg unna, og risen kan fint oppbevares lenge i skapet.
Suppe
Om du har igjen suppe etter middagen, ikke kast den. Ta en liten plastpose og sett oppi et norgesglass. Hell resterende suppen oppi, lukk igjen posen med zip-lås. Legges flat i fryseren, tar ikke opp mye plass og kan oppbevares månedsvis.
Paprika
Skjær av enden på paprikaen, det gjør du med alle du har. Putt de så oppi hverandre, videre legger du de i en frysepose og putter de i fryseren. Tas opp etter behov, og kan ligge i månedsvis.
Har du noen tips, send meg gjerne mail : [email protected]
Ønsker du å få varsel hver gang jeg poster innlegg, følg med på Facebook HER