Ønsker du å bo i Tyrkia for lengre periode ? Her er sjokk-tips om hvor lite penger du trenger…

Er så mange jeg ser som skriver at når de er her på ferie i 2 uker, så bruker de ratt 20 000,- norske per person. Jeg får rett og slett sjokk av hvor mye enkelte bruker opp på en ferie, en ferie som du ikke har igjen annet enn minner fra den dagen du reiser hjem.

Min nydelige utsikt i går kveld…

Nå skal det sies, at vi alle er forskjellige med forskjellige preferanser til hvordan vi vil leve. Og jo, jeg forstår godt at når man er på ferie skal man kose seg. Men det får da jammen meg være grenser på hvor mye man må sløse bort. Ja jeg kaller det sløs fordi man kan kose seg for mye mindre, og kosen kommer aldri med penger…..den er hva du gjør den til selv.

Også ser jeg også folk som bor her fast, de kaster rundt seg med penger. Helt vilt hvordan enkelte bruker penger her. 

Men igjen, alt kommer an på hva du ønsker og hva du prioriterer. Nå vil jeg vise dere hvor lite man faktisk kan leve på, uten å gå glipp av noe. Uten å sulte, uten å ville ha noe å spise men har ikke råd, uten å savne noe som helst.

Mitt månedlig forbruk….

  • Husleie 1500
  • Strøm, vann, internett max 250
  • Helse-forsikring (ikke ikamet) 766
  • Røyk Max 400
  • Mat & Drikke Max 1000
  • Vaskeartikler Max 50

Totalt blir dette ca 3900 lira per måned, og da lever jeg GODT. 

De som kjenner meg, ser at jeg deler god mat på min Facebook hver dag. Også her i bloggen deler jeg, så jeg lider absolutt ingen nød med det lille jeg bruker av penger til mat i måneden. Selvfølgelig kommer det til å gå litt mer da mine venner snart kommer på besøk, for da blir det nok noe ute-spising tenker jeg. Men absolutt ikke mye. Dessuten så kan man drikke alkohol før man går ut, og dermed spare masse på det. Så om man har lyst å bo i utlandet, så koster det absolutt ikke mye. Lev godt men ikke sløs….ingen vits, for man koser seg like mye.

————————————-

Nå er dette jeg har skrevet, vanlige måneder her. Men fra november i fjor, fikk jeg dessverre store utgifter som jeg selv ikke hadde påført meg. Disse utgiftene jeg nå har ekstra hver måned, er ikke noe jeg vanligvis har. Hvorfor jeg har disse ekstra utgiftene, kan du lese om HER Dette fordi jeg ble overfalt og nesten ble drept…. Med det så kom det også utgifter, fordi jeg ble både fysisk og psykisk ødelagt. Så mine ekstra utgifter per måned nå er…..

  • Advokat 3-3500
  • Psykolog 1500-2000
  • Massage pga rygg- og armvondt 600

Disse siste utgiftene er jo ikke noe jeg kommer til å hele tiden, advokaten blir det jo slutt på etterhvert. men psykolog og message må jeg ha en stund. Men allikevel, for de som ønsker å bo her får jo ikke disse utgiftene. 

Så dere som bruker mer per måned her, og har lyst til å bruke mindre…..sett dere ned og tenk på hva dere IKKE trenger å bruke penger på i måneden, ting dere kan la være uten å føle dere forsaker noe. Bruk opp all mat dere kjøper, kast minimalt, frys det dere ikke spiser opp til et måltid, lag hjemmelaget mat og drikke. Mye dere lan gjøre, og ennå leve herrens glade dager.

Ikamet og den lille forsikringen vi bruker til oppholdstillatelsen vår er ikke medregnet da det er en engangsutgift per år.

Lykke til….

——————————————-

Send gjerne mail: [email protected]

Ønsker du varsel når jeg går LIVE og poster innlegg, «lik» Facebook-siden HER

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg