God helse starter med et sunt kosthold…

Kanskje dumt å starte med å forandre kostholdet på en fredag hahahah !! Men men, en gang må man starte uansett, så da er det bare å “kjøre på”…..fredag eller ei….

Nå kan jeg ikke akkurat klage på helsen egentlig, for faktisk så er jeg “aldri” syk. I hvertfall ikke sånn syk at det er noe å snakke om. Influensa kan jeg ikke huske sist gang jeg hadde, eneste jeg vet er at det er fryktelig mange år siden.

Men nå er jeg ingen ungdom lenger, så det er faktisk uansett på tide å passe på helsen sin, ta noen forhåndsregler skader ikke. Dessverre så røyker jeg, men planen er å slutte med tiden. Men samtidig nå så har jeg endel jeg sliter med for øyeblikket, så det er ikke så lurt å slutte med absolutt alt sånn på en gang. Det kan bli for mye “negativt” på en gang….

Foregående vinter, så hadde vi stort sett portforbud hele tiden i Tyrkia, som igjen betød at jeg måtte være mye inne. Med andre ord ble jeg veldig stillesittende, uten noen form for aktivitet. Eneste aktiviteten var å gå fra stuen til kjøkkenet og til soverommet hehe. Ikke mye aktivitet for å si det sånn.

Vinteren ble dermed ufattelig kjedelig, noe som igjen betød at jeg lagde mer mat enn nødvendig. Å være på kjøkkenet og lage forskjellige retter og kaker, gjorde at kjedsomheten ble litt mindre. Men dessverre ble det veldig negativt, for det endte jo da selvfølgelig at mesteparten av døgnet mitt inneholdt mat. Mye usunt, av både mat og kaker. Noe som igjen førte med seg masse ekstra kilo, og når man er så stillesittende attpåtil så blir dette en veldig negativ sirkel.

Fra før av sliter jeg med høyt blodtrykk, ikke (foreløpig) pga livsstil men pga stress. Så stillesittende og spiser masse usunn mat, ikke en bra kombinasjon overhodet. Faktisk skummel og farlig. Så nå er det på tide å snu om, jeg vil bli sunn og ikke minst holde meg frisk og i fin form. Derfor har jeg bestemt meg at i dag er dagen da mitt kosthold skal bli bedre.

Her er min lunsj idag, bestående av lavkarbo-mat. Jeg kutter ut mat med masse karbohydrater, da karbohydrater gjør at jeg legger på meg unødig. Så brød vil ikke bli endel av mitt kosthold fremover. Eller, jeg skal ikke aldri si aldri. Jeg vil ikke bli fanatisk, så innimellom vil jeg unne  meg noe som ikke har fult så lite karbohydrater i seg. Det viktigste er at jeg skal holde en sunn livsstil for det meste.

Ønsker dere alle en fin helg, ta vare på hverandre…..


Ønsker du å kontakte meg, send meg gjerne en mail : [email protected]

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg