Hei igjen !
Da tenkte jeg at det var på tide med en ny oppskrift fra Tyrkia, en liten rett som jeg syns er veldig god. Du kan ha den ved siden av hva som helst annen mat fra Tyrkia, eller du spiser den alene….helt opp til deg. De er super enkle å lage.
OPPSKRIFT
- 170 gr røde linser
- 3,5-4 dl vann
- 80 gr bulgur
- 4 ss olivenolje (mulig det trengs mer)
- 1 stor løk
- 1 ss tomatpurè
- 1 ss curry paste
- 1,5 ts spisskummen
- 1 rødløk
- 3 vårløk
- 30 gr bladpersille
- sitron
- salatblader
- salt og pepper
TILBEREDNING
Kok opp linsene i vann, de skal falle helt fra hverandre. Dette tar ca halv time, men følg med. Ta kjelen av plata og tilsett bulguren, sett på lokk og avkjøl. Stek løken i oljen til den blir myk, tilsett så tomatpurèen og curry paste og spisskummen. Stekes kun litt. Når alt er avkjølt, blandes alt utenom sitronen og salatbladene sammen. Bruk hendene når du blander alt sammen, og om “deigen” føles tørr så tilsetter du bare mer olivenolje. Smak til med salt og pepper. Form “bollene” som du selv ønsker.
Som tilbehør deler du opp sitronen i båter og klemmer den over “bollene”, og spis salatblader til. Og du kan også lage en lett salat å spise til om du ønsker.
Afiyet Olsun
Send meg gjerne mail : [email protected]
Ønsker du å få varsel, følg meg på Facebook HER