De fleste pleier å ha kun typiske julekaker til jul, men vi pleier ha litt andre også. Så i dag tenkte jeg at jeg skulle lage verdens beste og enkle skolebrød. De blir veldig luftige og saftige, de kan minne om de berømte “Espa-bollene” for de som vet om de. Her kommer oppskriften….
OPPSKRIFT
1 kilo mel
1,5 dl sukker
150 gr. melange
1 pk fersk gjær
6 dl melk
1 egg
TILBEREDNING
Varm melken til lunkent, tilsett gjæren. Tilsett så det smeltede smøret. Ha i sukkeret og melet. La deigen heve ca 1 time, lag så bollene og sett de på stekebrettet. Lag hull i bollene med fingeren og ha i vaniljekremen. Etterheves ca 30 minutter på brettet, pensle med egget. Settes midten i ovnen på 210 grader i ca 10-12 minutter, følg med så de ikke blir for mye stekt.
Velbekomme
Send meg gjerne mail : [email protected]
Instagram : story_of_my_life3148
Facebook HER