Dolma – En tyrkisk forrett

OPPSKRIFT

250 gr. friske eller hermetiske vinblader

150 gr. langkornet ris

50 gr. pinjekjerner som du rister lett i stekepanne

2 løk

4 vårløk

Dill, mynte og persille finhakket

1,5 dl. olivenolje

1 sitron, saften kun

3 dl. vann

salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

Dypp vinbladene litt i kokende vann til de blir myke. Bland ris, pinjekjerner, løk, vårløk og urter med ¾ dl olje og halvparten av sitronsaften i en stor bolle. Legg ett lag vinblader i bunnen av en litt bre kasserolle. Legg et vinblad på bordet med den ruglete siden opp og den glatte siden ned. Legg en skje med fyllet nær den flikete siden. Brett stilkenden av bladet over fyllet, brett inn sidene og rull sammen til en sigarformet pakke. Rull bladene løst sammen, fyllet sveller under kokingen. Legg pakken med skjøten ned i kasserollen. Fyll resten av vinbladene, eller til fyllet er brukt opp, på samme måte. Legg pakkene tett i tett i sirkler i kasserollen. Drypp resten av oljen og sitronsaften over. Dryss på salt og pepper. Legg en tallerken opp ned over pakkene så de ikke flyter opp. Hell på vann, legg på lokk og kok opp. Kok på svak varme i 50 minutter. Etterfyll med vann om det koker tørt. Serveres varme eller kalde, pyntet med sitronbåter. 

Dette er en veganer type, uten kjøtt…. Om ønskelig kan det tilsettes kjøttdeig som blandes sammen og legges inni bladene.

Afiyet Olsun

 

Send gjerne mail : [email protected]

Instagram : story_of_my_life3148

Facebook HER 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg