OPPSKRIFT
250 gr. friske eller hermetiske vinblader
150 gr. langkornet ris
50 gr. pinjekjerner som du rister lett i stekepanne
2 løk
4 vårløk
Dill, mynte og persille finhakket
1,5 dl. olivenolje
1 sitron, saften kun
3 dl. vann
salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
Dypp vinbladene litt i kokende vann til de blir myke. Bland ris, pinjekjerner, løk, vårløk og urter med ¾ dl olje og halvparten av sitronsaften i en stor bolle. Legg ett lag vinblader i bunnen av en litt bre kasserolle. Legg et vinblad på bordet med den ruglete siden opp og den glatte siden ned. Legg en skje med fyllet nær den flikete siden. Brett stilkenden av bladet over fyllet, brett inn sidene og rull sammen til en sigarformet pakke. Rull bladene løst sammen, fyllet sveller under kokingen. Legg pakken med skjøten ned i kasserollen. Fyll resten av vinbladene, eller til fyllet er brukt opp, på samme måte. Legg pakkene tett i tett i sirkler i kasserollen. Drypp resten av oljen og sitronsaften over. Dryss på salt og pepper. Legg en tallerken opp ned over pakkene så de ikke flyter opp. Hell på vann, legg på lokk og kok opp. Kok på svak varme i 50 minutter. Etterfyll med vann om det koker tørt. Serveres varme eller kalde, pyntet med sitronbåter.
Dette er en veganer type, uten kjøtt…. Om ønskelig kan det tilsettes kjøttdeig som blandes sammen og legges inni bladene.
Afiyet Olsun
Send gjerne mail : [email protected]
Instagram : story_of_my_life3148
Facebook HER